Lara Eggermont start met winst in Mechelen! "Echt blij met deze start!"

Lara Eggermont start met winst in Mechelen! "Echt blij met deze start!"

De Young Riders kwamen vandaag als eerste aan de start tijdens het internationaal jeugdprogramma in Mechelen. In de 1.40m YR rubriek snelde Lara Eggermont met de 13-jarige Born To Win AP Z (fokker: Piet Calmeyn) naar de winst.

Eggermont en de 13-jarige dochter van Bentley vd Heffinck doken ruim één seconde onder de chrono van landgenote Ines van Dijck en J. Comghorla van Beek (Comme Il Faut). Samen met de negenjarige KWPN-merrie bleef de Belgische voor op Siebe Leemans en Plot Blue-dochter, Karamella.

"Deze overwinning voelt fantastisch, een betere start had ik me niet kunnen wensen. De ronde verliep volgens plan, Ik startte als nummer 28 en kon daardoor enkele ruiters observeren en de moeilijkheden inschatten. Dit geeft me vertrouwen voor de rest van de week. Ik ga proberen mijn week af te maken zoals ik ze ben begonnen." voegde Lara er nog aan toe.

Eveneens foutloos volgde Kyle Cuypers met Quadro Van 't Buxushof (Elvis ter Putte) voor Louise Lenaerts en Maybel van het Molenhof (Figaro C). Kuypers en de zevenjarige BWP-ruin sprongen eerder dit jaar nog naar de derde plaats in de troosting van het WBFSH WK jonge springpaarden in Zangersheide!

Uitslag