Kyle Cuypers: "Ik kijk erg op naar Niels Bruynseels en Wilm Vermeir"

Kyle Cuypers: "Ik kijk erg op naar Niels Bruynseels en Wilm Vermeir"

De nieuwe lockdown betekent dat ook de jeugdruiters weer noodgedwongen thuis zitten. De meesten van hen zijn geen 'professionele ruiters' en kunnen dus niet op wedstrijd. Daarom ging onze redactie langs bij de verschillende winnaars van de Gouden Laars wedstrijden om met hen te spreken over hun afgelopen seizoen, hun voorbeelden en hun plannen voor de toekomst. Vandaag is het de beurt aan Kyle Cuypers...

Je schreef afgelopen seizoen één van de eindklassementen van de Gouden Laars op je naam. Had je op voorhand verwacht dat je zou winnen?  

"Mijn kansen lagen erg goed maar in de finale kan alles gebeuren. Ik wist dat de concurrentie sterk was en dat ik dus mijn beste beentje moest voorzetten. Toen duidelijk werd dat ik ook effectief gewonnen had, ging er dan ook een zucht van verlichting door me heen. Ik was op dat moment erg fier op mijn paard. We hadden echt naar de finale toegewerkt en gelukkig verliep alles volgens plan. We hebben mijn paard Mystic Lady van het Buxushof zelf gefokt. Dit maakte de overwinning extra speciaal. Ze stamt uit de bloedlijn van mijn grootvader en is een dochter van Toulon. We zijn samen naar dit hogere niveau toegegroeid". 

Wat vind je in het algemeen van de Gouden Laars wedstrijden? 

"Ze zijn altijd erg goed georganiseerd met goed gebouwde parcours op toplocaties. Het is voor ruiters altijd fijn om aan deze wedstrijden deel te nemen". 

Wie zijn je grote voorbeelden?

"Ik kijk erg op naar Wilm Vermeir en Niels Bruynseels. Beide ruiters hebben een mooie manier van rijden en zijn echte 'paardenmannen'. Ze gaan op een erg respectvolle manier met hun paarden om en dat vind ik erg belangrijk". 

Hoe zit je winterseizoen eruit?

"Deze tweede lockdown betekent helaas dat ik momenteel niet op wedstrijd kan maar ik blijf niet bij de pakken neerzitten. Ik ben momenteel volop de jonge paarden aan het trainen en opleiden zodat we in 2021 weer vol aan de bak kunnen"