Koen Vereecke wint Silver Grand Prix van Oliva. Virginie Thonon op twee!

Koen Vereecke wint Silver Grand Prix van Oliva. Virginie Thonon op twee!

Niet minder dan veertien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.40m Silver Tour Grand Prix in Oliva.  Na afloop vierden de Belgen feest met Koen Vereecke op één en Virginie Thonon op twee!

Halverwege de barrage nam de Waalse amazone Virginie Thonon het voortouw met de 8-jarige Comillo Z (Comilfo Plus Z). Het duo dook op dat moment als enige foutloos onder de 41 seconden. Iets later wist landgenoot, Koen Vereecke de tijd meteen te verbeteren in het zadel van de BWP-merrie, Pia van de Nieuwburghoeve (Vigo d'Arsouilles).

De Oost-Vlaming dook ongeveer één tiende van een seconde onder de chrono van Virginie Thonon en nam zo de leiding. De top drie werd uiteindelijk afgewerkt door Jane Annett en de 12-jarige Diarado-zoon, Hold Up.

Net buiten het podium strandde Olivier Philippaerts in het zadel van Flore d'Auzay (Cardento). Landgenote, Patricia Guery vervolledigde de top vijf met Vellington de Carat Z (Vivaldi du Seigneur). Partner, Jérome Guery plaatste zich uiteindelijk op de zevende plek. Samen met Jyrado vh Bovenhoekshof (By Ceira d'Ick) sprong Guery met één springfout in de prijzen.

Belgen verzamelen prijzen!

Eerder sprong Fabienne Daigneux-Lange met de sBs-hengst, Just For You d'Hof-Ten-Bos (Taalex) in de prijzen in de 1.30m Bronze Tour. Het duo plaatste zich foutloos op de zevende plek. Proefwinst kwam in deze rubriek op naam van Stephanie Gunn en de 7-jarige Quianti (Quastor du Buisson Z).

In de 1.40m Bronze tour plaatsten Bart Jay Jr. Vandecasteele en Freddy Demuynck zich in de prijzen. Vandecasteele sprong met Enterprise Jr Z (Eldorado vd Zeshoek) foutloos naar de zevende plaats. Een snelle chrono, maar ook één springfout leverden Freddy Demuynck en zijn eigen gefokte, Armageddon vh Leeuwerikenhof (Amour He Van 't Leeuwerikenhof) een achtste plek op. In deze 1.40m proef sprong Georgina Harvey Lazarus met de achtjarige Crystal Clear North Star (Christian 25) foutloos naar de winst.