Koen Vereecke start sterk op het Azelhof. Audrey de Bock wint Young Horses.

Koen Vereecke start sterk op het Azelhof. Audrey de Bock wint  Young Horses.

In Lier heeft Jilliann Terceira de eerste internationale winst gegrepen. Samen met de Quadrillo-nazaat, Iluna Di Cantero snelde Terceira naar de winst in de 1.35m openingsrubriek. Het duo wist als enige de chrono onder de 24 seconden te houden. Equteam-amazone, Audrey de Bock won de rubriek voor vijfjarigen.

Op het podium volgde David Jobertie met Buraq d'Ouilly (Lancier) voor Martin Reznicek met Ceacilia S (Cornet Obolensky). Voor eigen publiek sprong Koen Vereecke met QP Castellane (Casall ASK) naar de vierde plaats.

De Nederlandse springruiter PAtrick Lemmen werkte de top vijf af op de rug van Jolie Fleur (Contact vd Heffinck). Ook Steve Auwers met Extreme M (Vaillant) en Christophe Vanderhasselt met Jazz van t KAmerveld (Toulon) stelden zich op voor de uitreiking op de zevende en achtste plaats.

Audrey de Bock bij de vijfjarigen.

In de proef voor vijfjarigen weerklonk de Brabannçonne. Equteam-amazone, Audrey  De Bock sprong naar winst met Olympia van 't Heikelhof (For Pleasure).  De Oost-Vlaamse amazone hield zo James Billington met Jillz en Konopacki Przemyslaw met Jonk Svg achter zich.

Net buiten het podium sprong Dries Dekkers met Orage - K van 't Kattenheye (Canabis Z) naar de vierde plaats. Op de rug van D&J Jarrera (Carrera) sprong Dekkers ook naar de achtste plek. Ook Astrid Rooms met Ocean Van 't Paradijs (Bamaco de Muze) en Liesje van der Wegen met Leona JH Z (Leon  JH Z) plaatsten zich in de prijsuitreiking.