Koen Vereecke en Kasanova de la Pomme winnen CSI4* Grand Prix Wiesbaden!

Koen Vereecke en Kasanova de la Pomme winnen CSI4* Grand Prix Wiesbaden!

Voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke heeft zijn succesvol concours in Weisbaden met de kers op de taart besloten. In de 1.60m CSI4* Grote Prijs sprong hij met de 14-jarige Kasanova de la Pomme naar de uiteindelijke Grand Prix zege!

Halverwege de barrage dook Vereecke scherp onder de chrono van Anna Maria Kuhlmann. Vereecke stopte de klok op 54.56 seconden en bleek zo ongeveer drie seconden sneller dan Anna Maria Kuhlmann en de 13-jarige Pegasus Deau Re Mi (Deauville van T&L).

Eerder won Nicola Pohl de 1.40m rubriek. Als voorlaatste aan de start strandde ze met één springfout op een derde plaats. Op de rug van de 13-jarige Catz de Sulpice (Tresor de Virton) werd de Duitse uiteindelijk opgevolgd door Yuri Mansur. 

De Braziliaan was de laatste aan de start met zijn 16-jarige Vitiki (Valentino). Het paar was snel, maar tikte eveneens één balk uit de lepels. Eerste aan de start van de barrage, Antonia Pettersson Häggström vervolledigde de top vijf in het zadel van de 13-jarige Zara de Laubry Z (Zandor).

In de prijzen volgde ook Jos Verlooy. Verlooy sprong met de 10-jarige BWP-ruin, Origi (Vigo d'Arsouilles) naar een negende plek!

uitslag