Koen de Waele en zelfgefokte Simply Magic Kdw Z winnen in Opglabbeek

Koen de Waele en zelfgefokte Simply Magic Kdw Z winnen in Opglabbeek

Nadat Koen de Waele en zijn eigen gefokte Simply Magic Kdw Z (v. Scendix) gisteren het brons namen konden ze vandaag met de winst aan de haal gaan van de internationale 1.35m-rubriek. De volledige top vijf kleurde Belgisch.

De extra vijf centimeter moet het duo gestimuleerd hebben nog een tandje bij te steken want na het brons in de 1.30m-rubriek van donderdag, sprong de Waele op vrijdag naar de overwinning van de 1.35m-rubriek in het zadel van Simply Magic Kdw Z (v. Scendix). De elfjarige Zangersheide ruin is een eigen fokproduct van de Waele. 

Maar niet enkel de overwinning bleef in eigen land want de volledige top vijf werd door Belgische combinaties gedomineerd. Marthe Heudens nam de tweede plaats voor haar rekening met Mr Uno-k van 't Kattenheye (v. Numero Uno). Sacha Beghuin mocht het podium afsluiten met z'n derde plaats op Funny Girl (v. Spender S). Gilles Dunon viel net buiten het podium en werd vierde met Quinta v t Hornesele Z (v. Quidam de Revel) gevolgd door Yenthe Schrijvers die de top vijf afsloot in het zadel van Blue Ivy (v. Balou du Rouet). 

Volledige uitslag