Kim Thiry en Rania Dindane winnen Youngster finales in Grote Brogel

Kim Thiry en Rania Dindane winnen Youngster finales in Grote Brogel

Deze ochtend kwamen de jonge springpaarden als eerste aan de start op de laatste dag van de internationale wedstrijd van Grote Brogel. Kim Thiry en Charlie de Jolie Z verzekerden een thuiswinst bij de vijfjarige springpaarden. In de proef voor zesjarigen hield Rania Dindane de concurrentie achter zich met Diabolique TMS Z.

Bij de zesjarigen was er geen houden aan de jeugdige amazone, Rania Dindane met de dochter van Diamant de Semilly, Diabolique TMS Z. Samen met de merrie uit de fokkerij van Tal Milstein Stables bleef Dindane net geen seconde voor op Kevin Gielen in het zadel van Luna van de Zeilhoek (Dior van Berkenbroeck). Het paar werd opgevolgd door Dieter Vermeiren en Cosmos W (Cascadello I).

Drie jaar terug werd de ruin via de Holsteiner Veiling verkocht naar België. Het Belgische duo bleef nipt voor op Nederlandse amazone, Lindsey Lebens met onder het zadel de Zangersheide-merrie, Electric Dance AF Z (Elvis Ter Putte). De top vijf van deze Youngster rubriek werd afgewerkt door Georgia Tame met de SF-ruin, Gamean (Kannan).

Kim Thiry gaat Belgisch podium vooraf bij vijfjarigen

In de finale voor vijfjarigen bleek Kim Thiry nipt de snelste met de zoon van Comme Il Faut, Charlie De Jolie Z. Het paar bleef ongeveer één tiende van een seconde voor op Dries Dekkers met de AES-merrie, D&J Idefix (D&J Havanna). Jens Thys volgde op de derde plaats in het zadel van Charme d'Ore Z (Cicero Z).

Alle resultaten