Kevin Gielen en Belgische paarden scoren onder Spaanse zon

Kevin Gielen en Belgische paarden scoren onder Spaanse zon

Onder de Spaanse zon hebben de Belgische paarden en Kevin Gielen zich vandaag in de prijzen gesprongen. Eerder sprong ook voormalig Belgisch kampioen, Dominique Hendrickx in de kijker. Op de Sunshine Tour  namen de jonge paarden vandaag het programma in.

Bij de vijfjarigen sprong Kevin Gielen met de Tangelo  vd Zuuthoeve-merrie,  Tinneke van het Cauterhof Z foutloos naar de zesde plaats. Proefwinst kwam op naam van Natalia Czernik met Venecia Red Wine (Latour Vdm). 

De rubriek voor zevenjarigen kwam op naam van de Britse amazone, Emma Stoker. De Britse rekende op de Emerald-merrie, Newberry Balia NL voor de eindwinst. Samen met de merrie uit de fokkerij van J.D. Noeverman verwees Stoker Nicolas Toro Linares met de 7-jarige KWPN-ruin, Ilyon Es (Gemini CL XX) naar de tweede plaats. De derde plek kwam op naam van Ellen Whitaker met onder het zadel Icaterina (Durango VDL).

Ook bij de zesjarigen rekende  Stoker op een Belgisch paard voor haar podiumplaats. Max Thirouin won met de Radieux-dochter, Etourdie du Temple. Emma Stoker volgde met Orphea HQ (Emerald).

Alle uitslagen