Kelly Cornelis start 2023 met internationale winst!

Kelly Cornelis start 2023 met internationale winst!

Vandaag is het internationaal programma in Oudsbergen gestart. Voor eigen publiek startte Kelly Cornelis meteen met winst in de Youngster Tour. Cornelis sprong naar de winst in het zadel van de vijfjarige Baloucante Di Luna.

In de proef voor vijf-en zesjarigen was er geen houden aan Kelly Cornelis en de vijfjarige Balou du Rouet-merrie, Baloucante Di Luna. Samen met haar eigen gefokte merrie bleef de Belgische ruim drie seconden voor op Jack Ansems en Celine Z (Cicero Z). Bunoit Moeskops vervolledigde de top drie met de zoon van Port Royal van Eeckelghem, Stockholm Van Eeckelghem.

Net buiten de top drie plaatsten ook Jeroen De Winter met Socrates van den Bosdam (Eras Ste Hermelle) en Axelle Druyts-Hens met Tinto de Nuit Z (Tangelo vd Zuuthoeve) zich foutloos in de top tien.

Wim Vinckx is Belgische sterkhouder bij zeven-en achtjarigen

Bij de vijf-en zesjarigen sprong Jack Ansems naar de tweede plaats. In de proef voor zeven-en achtjarigen liet de Nederlander geen ruimte voor de concurrentie. In het zadel van de zevenjarige BWP-merrie, Queen van het Voortveld (Andiamo Z) bleef Ansems slechts enkele tienden van een seconde voor op Pius Schwizer met de eveneens Belgisch gefokte, Pinky Pie de Libersart (Taalex). 

Voor eigen publiek vervolledigde Wim Vinckx de top drie. Samen met Isabel de Rijcker haar HAdewyn Van 't Ravennest (Comme Il Faut) verwees de Belg, Kim Emmen naar de vierde plaats. Emmen en Kandiama Dmh (Andiamo Z) werden opgevolgd door  Guillaume Paroty met Gentleman du Sablon (Air Corrado V.O.).

Alle Resultaten:

F. © Sentower Park