Kasper de Boeck rijdt alle concurrentie naar huis in Oliva

Kasper de Boeck rijdt alle concurrentie naar huis in Oliva

In Oliva loopt de voorlaatste competitiedag van de week stilaan op z'n eind. Onze Belgen konden zich meermaals klasseren maar de beste prestatie kwam van Kasper de Boeck die de 1.30m proef won.

De Bronze 1.30m rubriek werd gereden tegen de klok. Achtien combinaties bleven foutloos maar het was uiteindelijk Kasper de Boeck die het Belgisch volkslied liet weerklinken en de ereronde mocht leiden. Zijn Gerenia sprong in 60,60 seconden foutloos rond en was daarmee slechts 6 honderdsten van een seconde sneller dan Gabriela Reutter en Dahlia de Roy, die op de tweede plaats eindigden. Het brons was voor Groot-Brittannië dankzij Sophie Stockdale met Keystone Dancer en een tijd van 63,82 seconden. 

Eleanor Hall Mcateer en Ellyette HH eindigden vierde, de Spaanse Diana Marsá Lafarge nam plaats vijf voor haar rekening met Quidamme. 

Bart Jay Junior Vandecasteele sprong met Esprit de l'Esprit Z naar de tiende plaats in de Gold 1.40m rubriek, Charlotte de Koker en Hightower Z eindigden zevende en Elien Vaes en Scoopie Z negende in het 1.10m. Tenslotte sprong Yana Jansegers met Fyra naar de vierde plaats in het Bronze 1.20, Lieven Devos was met Hannibal de beste Belg in de Silver Tour Grand Prix met een negende plaats. 

Klik hier voor de resultaten.