Kasper de Boeck en Flandria Rent Queen Of Hearts Dwerse Hagen scoren Belgische zege in Lier!

Kasper de Boeck en Flandria Rent Queen Of Hearts Dwerse Hagen scoren Belgische zege in Lier!

Deze ochtend kwamen de jonge springpaarden als eerste aan de start tijdens de internationale wedstrijd in Lier. Bij de zeven-en achtjarigen verzekerde Kasper de Boeck een Belgische eindzege met Flandria Rent Queen Of Hearts Dwerse Hagen.

De Boeck en de zevenjarige BWP-merrie van Iron Man van de Padenborre (fokker: Spits bvba) snelden met een nipte voorsprong naar de winst. Op het podium volgde Guido Jr. Klatte met zijn eigen gefokte Venga Boy 4 (Vigo d'Arsouilles) voor Hercules Pintucci Gadelha en de KWPN-merrie, Lisabel (Flying Dreams).

Net buiten de top drie vervolledigde Georgia Tame de top vijf. De Britse - die voor Karel Cox aan het werk is -  loodste Gracieuse De La Cense (Tornesch 1042) foutloos naar de vierde plaats en eiste plek vijf op met KWPN-merrie, Kadiva (Marius Claudius). Voor eigen publiek volgde Brent D'Haese met Ben De Pelsmaeker's gefokte, Qualibette H (Kannan) op de zesde plek.

Kim Thiry is sterkhouder bij vijf-en zesjarigen

Eerder won Kaura Robinson (GBR) de rubriek voor vijf-en zesjarigen. De Britse sprong naar de winst met Millfield Ballencia (Balou du Rouet) voor Kim Thiry en Charlie de Jolie Z (Comme Il Faut). Samen met L. De Backer en J. Desmedt's gefokte Zangersheide-hengst verwees de Belg, Guido Jr. Klatte met Kolumbus 16 (Colestus) naar plek drie.

Buiten het podium volgde Pieter Van den Bergh met Destiny van de Kapel Z (Dominator 2000 Z) voor Dries Dekkers en A Classic Azzaro Z (Azzaro VDB Z).