Karmel vd Watering & Fiumicino vd Kalevallei op 1 en 2 in Grand Prix van Norwegian Horse Festival

Karmel vd Watering & Fiumicino vd Kalevallei op 1 en 2 in Grand Prix van Norwegian Horse Festival

Op het Norwegian Horse Festival heeft BWP'er Karmel vd Watering vanavond de Grand Prix gewonnen met Jens Fredricson. sBs'er Fiumicino vd Kalevallei werd tweede met Jur Vrieling. 

QUICK RESULT

1. Jens Fredricson - Karmel vd Watering
2. Jur Vrieling - Fiumicino vd Kalevallei
3. Nick Benterman - Don Diablo HX


Fredricson won voor Zweden met de tienjarige BWP-hengst Karmel van de Watering, een zoon van Diamant de Semilly x Quick Star. Het duo kruiste de finishlijn van de barrage in 38,75 seconden en was zo bijna een seconde sneller dan Jur Vrieling. Hij stuurde sBs'er Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue) vlot naar de tweede plaats voor Nederland. De Brit Nick Benterman werd derde in het zadel van de Vittorio-zoon Don Diablo HX. 

Fransman Kevin Staut en BWP'er For Joy van 't Zorgvliet (For Pleasure) waren weliswaar razendsnel in 36,18 seconden, maar vier strafpunten verwezen hen naar de vierde plaats. Zwitser Pius Schwizer en Vient Tu du Rouet (Pezetas du Rouet) grepen de vijfde plaats met eveneens vier strafpunten. 

Opvallend was ook het hoge aantal Belgische paarden in de verdere top tien. Zangersheidemerrie Dancing Queen Z (Dulf vd Bisschop) werd zevende met Harry Allen, Zangersheideruin Quevara vd Vlierbeek Z (Quintus) volgde als achtste met Fredrik B. Seim. Jackson vd Bisschop, een BWP-gefokte ruin van Flipper d'Elle, finishte als negende met Ingrid Gjelsten, Looyman Z (Numero Uno) en Henk van de Pol werden tiende. 

Klik hier voor het volledige resultaat.