Jür Vrieling: "Ik kan nog elke dag doen wat ik leuk vind, waarom zou ik panikeren?"

Jür Vrieling: "Ik kan nog elke dag doen wat ik leuk vind, waarom zou ik panikeren?"

Jur Vrieling, een Nederlandse springruiter, geeft aan dat hij weliswaar een groot deel van zijn inkomen verliest door de Coronacrisis maar dat hij ook beseft dat hij in een bevoorrechte positie zit: "Ik kan elke dag doen wat ik graag doe, dat is ook veel waard"

"Hier is nog altijd alles in orde, we zijn nog gezond en dat is natuurlijk het belangrijkste", aldus Vrieling."Het gaat bij ons ook maar over sport. Er zijn mensen die het veel zwaarder hebben nu. Mensen die ziek zijn of iemand verliezen in deze crisis, ... Dat is veel erger". 

Vrieling stelt wel dat ook hij de financiële impact van de coronacrisis voelt: "Ik ga natuurlijk niet ontkennen dat deze crisis voor mij een financiële klap is. We leven normaal gezien van de handel en van het prijzengeld. Ik merk dat er nog wel een beetje handel is maar kopers houden zich toch rustig. Het heeft immers geen zin om een wedstrijdpaard te kopen als er geen wedstrijden zijn. Doordat er geen wedstrijden zijn, verlies ik natuurlijk ook een deel van mijn inkomen. We hebben ook net verbouwd, de paarden moeten blijven eten, ... Toch maak ik er mij niet zo druk op, uiteindelijk kan ik nog steeds elke dag doen wat ik leuk vind!".

Bron: RTV