Julien Denayer voert Belgisch podium in Youngster Tour finale Lummen

Julien Denayer voert Belgisch podium in Youngster Tour finale Lummen

In Lummen loopt de tweede week van een internationaal CSI2* concours stilaan op zijn einde. De Grand Prix is ondertussen in volle gang maar in afwachting van die resultaten, werden er alvast twee finales van de Youngster Tour verreden. Bij de 7-jarige verzekerde Julien Denayer een Belgische overwinning. Hij was in een barrage met vijftien de snelste in het zadel van Quirina van het Leliehof (v. Jenson van't Meulenhof). Het duo kon de nul behouden en klokte af in 41,72 seconden. 

De rest van de top drie kleurde ook volledig Belgisch. Dirk Demeersman nam de tweede plaats voor zijn rekening. Zijn Cote d'Or Z (v. Carambole) kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 42,23 seconden. Guy Janssens en Energy van't Breezerof Z (v. Emerald) waren goed voor de derde plaats. Ook zij lieten het hout onaangeroerd en stopten de chrono na 43,14 seconden. Dennis Caubergs maakte het Belgisch feestje compleet. Hij rekende op Quelle Chance de Tiji (v. Jenson van't Meulenhof) om in 43,66 seconden een foutloze ronde te springen. Dat leverde hem de vierde plaats op.

Joshua Hutchins en Kansas FZ (v. Kannan) vervolledigden de top vijf. Zij noteerden een foutloze ronde in 43,84 seconden. 

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Melanie Gelin (Freemand Heureka Z), Maxime Tips (Q8 Bouwenbos), Bren d'Haese (Qualibette H), Julien Denayer (Quantor) en Sharon Doms (Fie Fa Fun Z).

Klik hier voor de resultaten

Bij de 5- en 6-jarige paarden konden maar liefst 31 combinaties zich plaatsen voor de barrage en in die ontknoping was het meteen weer een Belgische combinatie die aan het langste eind trok. Catherine Gustin reed Nuance de la Limite Z (v. No Comment Septon) foutloos rond in 37,74 seconden. Hiermee was ze bijna een seconde sneller dan haar eerste achtervolger, Jeremy Cassera. Cassera deed het eveneens foutloos in het zadel van Samiro (v. Chilli Willi) en klokte af in 38,41 seconden. Sofia Westborg maakte de top drie compleet. Zij rekende op Agalove Ab Z (v. Aganix du Seigneur) om in 38;78 seconden een foutloze ronde te springen.

Tamarin Christie (Arya Z) en Filippo Ferrantelli (Pepe 348) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. 

Andere Belgische top tien klasseringen waren voor Frederik Dekens (Chastain MS), Charlotte Mahieu (Rikki vh Haneweehof), Dries Dekkers (A Classic Azzaro Z) en Jan Van Alken (Aggie Van De Start Z).

Klik hier voor de resultaten