Jules van Hoydonck boekt met Elize Z tweede Belgische overwinning in Gent

Jules van Hoydonck boekt met Elize Z tweede Belgische overwinning in Gent

Nadat Rik Nauta de CSI2* 1.30m openingsrubriek op naam schreef volgde al meteen daarna opnieuw een Belgische overwinning. Jules van Hoydonck plaatste zich meedogenloos op één in de CSI2* 1.35m rubriek. 

43 combinaties waagden zich aan het 1.35m hoge parcours. Van Hoydonck kwam al als zesde aan de start en legde de lat meteen hoog voor zijn concurrentie. In het zadel van de Z-merrie Elize Z (Elvis ter Putte) klokte hij zijn foutloze rit af op een snelle 52,88s. Die tijd was drie seconden sneller dan de Italiaan Gianni Govoni, die op L'Alize Z (L'Arc de Triomphe) tweede werd. Cedric Desimpel sprong met  de 9-jarige Carte d'Or Z (Chellsini Z) naar het brons. 

Yana Jansegers noteerde zich op vier met Capri 100 (Comme il Faut) en ook Jelle Sappin deed het foutloos op Hanaika (Echo van't Spieveld) wat hem de zesde plaats opleverde. Abri Noyez plaatste zich met Idle Boy VL (Glasgow vh Merelsnest) op negen. De laatste in de prijzen waren Krismar-ruiter Mathieu Bourdeaud'hui met Quint vd Bisschop (Heavy Metal) en Camille Biebuyck op Joline des Fremis (Boyfriend du Seigneur). 

Resultaten