Thibeau Spits en Anthony Wellens scoren rankingpunten in Royan

Thibeau Spits en Anthony Wellens scoren rankingpunten in Royan

In Royan was het de beurt aan onze Belgische springruiters om het beste van zichzelf te geven in de Longines Ranking rubriek. Thibeau Spits en Anthony Wellens sprongen er in de kijker. 

Thibeau Spits mocht met Juragold Bormes rekenen op een top tien klassering in de CSI3* 1.45m rubriek met een zesde plaats. Anthony Wellens en L'Escada Cava eindigden uiteindelijk nog elfde. 

Julien Anquetin en Z Ice Cube Z reden voor thuispubliek naar de overwinning. Jeremy Le Roy en Razzia Des Sables verzekerden een tweede plaats. De top drie werd aangevuld door Margaux Rocuet met Best Of Iscla. 

Benoit Cernin, die in de ochtendrubriek reeds tweede werd en op woensdag naar de winst sprong, wist ook rubriek voor 7-jarigen op zijn naam te schrijven en hield zo de winst in eigen land. Zijn Finesse de Maugre klaarde de klus in 68,86 seconden en hield daarmee de concurrentie op een afstand. José Thiry mocht zowel het zilver als het brons om de nek hangen. Met J-Fairway du Breux werd hij tweede, met Chi Chi de la Pierre Z derde. 

Plaatsen vier en vijf gingen respectievelijk naar Camille Conde Ferreira met Flash du Puits en Gilles Willemann met Sting Hero Z.  

Klik hier voor alle resultaten.