José Thiry blijft Sander Kenis voor in Gold League Azelhof

José Thiry blijft Sander Kenis voor in Gold League Azelhof

Deze week verzamelen de nationale springruiters op het Azelhof in Lier. In de Gold League heeft José Thiry de eerste hoofdrubriek van de week op zijn naam geschreven.

In de 1.40m hoofdrubriek overwon de Waalse ruiter in het zadel van zijn Cyrano d'Orbri (Cicero Z Van Paemel). Het paar klokte foutloos af in 64,04 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Sander Kenis met onder het zadel Gitana vh Molenhof (Heartbreaker). Thiry bezette eveneens de laatste trede van het podium.

ZO loodste hij zijn Fire voorbij de tijd van Joris Vergauwen met Jasmine. Joris Geenen vervolledigde de top vijf met onder het zadel Kioto vh Simsehof.

In de 1.30m rubriek overwon Laurens Matthysen met Be Cool G (Corlensky G). Het paar werd in deze proef opgevolgd door Kim Colaers met C Amelusina R30. Belgisch amazone kampioene, Lieve Teurlinckx vervolledigde het podium met Aquila vd Bergvijverhoeve.

De eerse overwinning van de dag werd in Lier op naam van Olivier Van Roosbroeck geschreven. De Antwerpse springruiter won de 1.20m proef met Narengo STB.

Alle resultaten