Jos Verlooy sterk uit de startblokken bij Wereldbeker Toronto

Jos Verlooy sterk uit de startblokken bij Wereldbeker Toronto

In Toronto is het deze week uitkijken naar de Wereldbeker. Op woensdag stonden er twee 1.45m internationale rubrieken op de agenda. Jos Verlooy is deze week in Canada als enige Belg aan de start. De springruiter miste zijn start niet met een vijfde plaats. De twee rubrieken werden gewonnen door Kent Farrington met  Austria 2 en McLain Ward in het zadel van Catoki.

McLain Ward en zijn 13-jarige nazaat van Catoki, Catoki wonnen de rubriek waar Jos Verlooy uiteindelijk vijfde werd. De Belgische springruiter reed de Iers-gefokte Newmarket Influence (Newmarket Jewel) foutloos door de finish. 

Op het podium volgde Conor Swail met Count Me In (Count Grannus) op de tweede plaats voor Nayel Nassar met de 11-jarige sBs-ruin, El Conde (Loro Piana Filou de Muze). De ruin komt uit de fokkerij van voormalig wereldkampioen, Philippe Le Jeune.

In de andere reeks won Kent Farrington met Austria. De Amerikaan vertelde na afloop; "Austria is een hyper-competitief modern springpaard, dus bijna elk parcours ligt", zegt Farrington over de 14-jarige Holsteiner merrie (Casall x San Patrignano Corrado) van Take the High Road LLC. “Ze heeft een aantal vijfsterren Grand Prix-rubrieken gewonnen en heeft op enkele van de grootste shows ter wereld gesprongen, maar naarmate ze ouder wordt, probeer ik proeven te kiezen waarvan ik denk dat ze een beetje makkelijker zijn om te springen. Ze is een geweldige winnaar en is dat al sinds de eerste dag, en ik denk dat ze dat tot het einde van haar carrière zal zijn."

Alle resultaten