Jos Verlooy scoort in 1.55m Coupe de Genève. Steve Guerdat zorgt voor ontlading bij het publiek.

Jos Verlooy scoort in 1.55m Coupe de Genève. Steve Guerdat zorgt voor ontlading bij het publiek.

Deze middag kwalificeerden maar liefst vijftien combinaties zich voor de herkansing in de 1.55m  Coupe de Genève. Voor eigen publiek  sprong de wereld nummer één, Steve Guerdat naar de eindzege. Het werd een waar schouwtoneel van enthousiasme in de Coupe de Genève wanneer Europees kampioen, Martin Fuchs als laatste starter een poging ondernam om Guerdat te verslaan, maar uiteindelijk tweede werd.


QUICK RESULTS
1. Steve Guerdat - Ve
nard de Cerisy
2. Marti
n Fuchs - Silver Shine
3. Marcus Eh
ning - A la Carte NRW


Pijlsnel klokte Steve Guerdat foutloos af in 29,53 seconden. In het zadel van de 10-jarige Venard de Cerisy (Open Up Semilly) bleef Guerdat zo als enige onder de 30 seconden chrono. Het duo werd opgevolgd door Martin Fuchs. Samen met Silver Shine (Califax)  was de Zwitsers ongeveer een seconde trager als zijn landgenoot.

Marcus Ehning vervolledigde het podium in het zadel van de Abke-zoon, A la Carte NRW. 

Het paar werd opgevolgd door Eric Lamaze met onder het zadel de BWP-ruin, Idalville d'Esprit (Carabas vd Wateringhoeve) en Pénélope Leprévost met Gfe Excalibur de la Tour Vidal (Ugano Sitte).

In de barrage kwam ook Jos Verlooy aan de start. Gregory Wathelet besliste de tweede omloop niet te starten. Verlooy en de 14-jarige Casall-zoon, Caracas sprongenaar de achtste plaats.


Uitslag