Jos Verlooy schittert in de prijzen in Wellington. Lorenzo De Luca wint de CSI5* 1.45m.

Jos Verlooy schittert in de prijzen in Wellington. Lorenzo De Luca wint de CSI5* 1.45m.

In de 1.45m CSI5* hoofdrubriek van Wellington werd er rechtstreeks op tijd gereden. Als één van de laatste combinaties aan de start schudde Lorenzo De Luca met Emily Moffitt's Dirka de Blondel (Berlin De Castel) de eind-uitslag door elkaar en won de rubriek. Voor België sprong Jos Verlooy in de prijzen.

Het paar bleef als enige foutloos onder de 64 seconden. "Ik was van plan een galoppas minder te rijden in de laatste lijn, maar dat voelde niet goed aan," vertelt de Luca. "Gelukkig is Dirka snel van nature. Ze heeft al redelijk wat proeven gewonnen hier. Maar nu ook op een internationaal niveau. Blij dat ze een vaste waarde kan worden in mijn stal."

Op het podium volgde Ashlee Bond met de Holsteiner-merrie, Contefina LVF (Contefino 2). Carlos Hank Guerreiro vervolledigde het podium met de Chacco-Blue-zoon, H5 Chacco-San.

Het duo werd opgevolgd door de Canadese Erynn Ballard met onder het zadel de 9-jarige BWP-merrie, Nanini Van d'Abeldreef. Tot in 2020 werd de dochter van Kannan uitgebracht door Wilm Vermeir. De top vijf werd afgewerkt door Andrzej Oplatek met onder het zadel Conthinder. 

Regerend Belgisch kampioen, Jos Verlooy nam in september 2021 de teugels over van FTS Killossery Konfusion. Samen met de voormalige troef van Bertram Allen strandde Verlooy op de zesde plek in deze rubriek. 

Uitslagen