Jos Verlooy knap zesde in CSIO4* Grand Prix van Wellington

Jos Verlooy knap zesde in CSIO4* Grand Prix van Wellington

Slechts vier combinaties wisten zich te kwalificeren voor de herkansing van de CSIO4* Grote Prijs in Wellington. Op Amerikaanse bodem sprong voormalig Belgisch kampioen, Jos Verlooy uiteindelijk naar de zesde plaats met FTS Killossery Konfusion.

Vier duo's kwalificeerden zich voor de herkansing van deze 1.60m Grand Prix. Na afloop wisten twee combinaties het hout in de lepels te houden. Daniel Coyle sprong uiteindelijk naar de ruim 74.000 $ gedoteerde winst met Ivory TCS.  Samen met de negenjarige dochter van Falaise de Muze sprong Coyle dit jaar zo net geen 80.000 $ bij elkaar. Het duo kwam daarbij reeds zeven maal internationaal aan de start, waarbij er net geen vijfde van de starts een foutloze omloop werd gepresteerd. (data dankzij JUMPR App)

Eveneens foutloos volgde de Amerikaanse Lacey Gilbertson met Karlin van 't Vennehof (Fantomas de Muze) op de tweede plaats. Karlin komt uit de fokkerij van Jos Voeten en werd eerder uitgebracht door Gilles Thomas en Max Sebrechts. Met één springfout vervolledigde McLain Ward de top drie in het zadel van Callas (Albatros).

Net buiten het podium strandde Beth Underhill op de vierde plaats met haar Nikka vd Bisschop (Emerald). Samen met de merrie van de Belgische fokker Tom de Craene sprong Underhill op zaterdag naar de Nations Cup winst in de CSIO4* Landenprijs. De top vijf werd afgewerkt door Daniel Bluman en Gemma W (Luidam).