Jos Verlooy: "Of ik ooit nog zo een jaar ga hebben, zal de toekomst uitwijzen..."

Jos Verlooy: "Of ik ooit nog zo een jaar ga hebben, zal de toekomst uitwijzen..."

In Lanaken werd afgelopen weekend het BK afgewerkt. Het bleef tot op het laatste moment spannend, maar uiteindelijk was het Jos Verlooy die met de overwinning aan de haal kon gaan. Verlooy is met zijn 23 jaar zo de jongste Belgisch kampioen ooit. Ongeveer een maand geleden reed hij zich ook al in de kijker tijdens het EK waar hij ook al de jongste ruiter ooit werd die een gouden en bronzen medaille won.

Jos, dit is een uitzonderlijk jaar voor je geweest. Ga je dat ooit nog kunnen evenaren?

“Dat is natuurlijk moeilijk om te zeggen. Ik ben zonder verwachtingen aan dit seizoen begonnen en als je dan drie medailles kan halen op een groot kampioenschap, kan je natuurlijk van een geslaagd seizoen spreken. Ik houd wel van kampioenschappen maar een medaille behalen is altijd moeilijk. Dat ik er drie jaar drie heb kunnen winnen, is natuurlijk super. Ik ben nu vooral heel blij. Of ik ooit nog zo een jaar ga hebben, zal de toekomst uitwijzen”.

Je hebt Varoune nog niet zo heel lang onder het zadel, klopt dat?

“Ja klopt. Begin september sprongen we onze eerste GP samen in Lier. We werden daar tweede. Wat ik zo leuk aan Varoune vind, is zijn instelling. Hij doet altijd enorm zijn best voor mij en eigenlijk klikte het vanaf het eerste moment. Hij tikte dit weekend maar één balk uit de lepels dus ik ben er zeker van dat dit een paard voor de toekomst is. Ik ben dan ook erg blij dat hij mijn stallen is komen vervoegen en ik ben erg benieuwd naar wat de toekomst met dit paard zal brengen”.

De tweede plaats ging tijdens dit BK naar Pieter Clemens. De jonge Limburgse ruiter rijdt in Lanaken quasi een thuiswedstrijd.

“Pieter, vorig jaar eindigde je op de derde plaats, vandaag op de tweede plaats. Wat betekent dat voor volgend jaar?”

(lacht). Ik ben al heel blij dat ik vandaag naast Jos op het podium kan staan. Voor aanvang van de finale stond ik op de zevende plaats, ik moet dus eerlijk toegeven dat ik een plek op het podium vandaag echt niet verwacht had. Wat betreft volgend jaar: ik ga uiteraard mijn best doen om hier opnieuw een topprestatie neer te zetten, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Maar uiteraard hoop ik stiekem dat ik ook eens op de hoogste podiumplaats mag gaan staan.

De derde plaats ging naar Wilm Vermeir. Hij zadelde hiervoor King Kong d’Abifauna. Ook hij keek tevreden terug op zijn prestatie:

“Ik ben super tevreden over mijn paard dit weekend. Hij sprong eigenlijk heel het weekend goed dus ik ben erg blij dat dit uiteindelijk met de derde plaats is bekroond”.

MEER WETEN OVER BITTEN EN DE MENING VAN TOPRUITERS ?? KLIK HIER