Jos Verlooy blijft leider in Belgisch kampioenschap

In Lanaken werd zonet de tweede manche voor het Belgische kampioenschap gesprongen. Jos Verlooy ging met Varoune (v. Verdi) als leider van start in deze tweede manche aangezien ze gisteren de snelste nulronde konden springen.

Ook vandaag kon hij de nul de teller houden. Hij reed de 12-jarige ruin foutloos naar de finish in 71,70 seconden. Pieter Clemens neemt de tweede plaats over van Nicola Philippaerts. Clemens reed Quintini (v. Quintender) foutloos doorheen het parcours en klokte af in 72,88 seconden. Nicola Philippaerts zakt één plaatje naar nummer drie. Hij rekende op Zayado (v. Cayado) om weliswaar een foutloze ronde te springen maar zij kregen één puntje voor tijd achter hun naam.

Yves Vanderhasselt (Jeunesse) en Nathan Budd (Cashpaid J&F) vervolledigden de top vijf.

De 16 beste combinaties mogen zaterdag aantreden in de finale.