Joris Vergauwen houdt Belgische eer hoog in ochtendrubriek Lier

Joris Vergauwen houdt Belgische eer hoog in ochtendrubriek Lier

In Lier ging de dag zonet van start met een 1m35 rubriek van de CSI2* competitie. 70 Deelnemers gingen van start in deze rubriek waarin er in twee fases gesprongen werd. De winst ging naar de Fransman Gregory Cottard. Hij reed Une Futee de Wy (v. Diamant de Semilly) foutloos rond in 29,71 seconden. 

Joris Vergauwen zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Quastro (v. Castro) zonder fouten doorheen de tweede fase en stopte de chrono na 30,76 seconden. Robert Ehrens was op zijn beurt goed voor de derde plaats. Hij kon in het zadel van Elenoor (v. Limbus) alle balken in de lepels laten en klokte af in 32,17 seconden. 

Andre Coutinho Mendonça Nagata (Jorgos d'Heyboght) en Gregory Cottard (Draupnir de Camali) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Philippe Le Jeune (Chacsara), Evelyne Putters (Mi Amor van't Eigenlo), Maxime Harmegnies (Diosa de Laubry), Charlotte van Duppen (Dreamcatcher Z), Thibeau Spits (Classic Touch DH), Bo Fievez (Kwinten van de Mispealere) en Gilles Thomas (Imposante Vede).

Klik hier voor de resultaten