Joep Wenselaers voert peloton Belgen aan in Youngster Tour Azelhof

Joep Wenselaers voert peloton Belgen aan in Youngster Tour Azelhof

In het Azelhof werden deze ochtend alvast twee rubrieken van de Youngster Tour gesprongen. In de rubriek voor 6-jarige paarden waren de Belgen oppermachtig. Ze bezetten vrijwel de volledige top tien. 

De winst ging naar Joep Wenselaers. Hij reed O'Neill de Yeselo (v. Elvis Ter Putte) foutloos naar de finish in 61,14 seconden. Guy Buyers nam met Of Passion Van Den Dael (v. For Passion D'Ive Z) de tweede plaats voor zijn rekening. Hij kon eveneens de nul op het scorebord houden en finishten in 63,81 seconden. Donaat Brondeel en Bremeersen Cornet Star (v. Cornet Obolenksy) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 66,37 seconden. 

Brecht Ville (Otard Van't Roosakker) en Axel Vandoorne (Amiro B Z) vervolledigden de top vijf.

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden reed Radosklaw Zalewski naar de overwinning in het zadel van Fabuleux Diamant. Zij reden een foutloze ronde in 32,85 seconden. Loewie Joppen en Piper van de Heffinck namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij hielden alle balken in de lepels en klokten af in 34,99 seconds. Thomas Karis en The Dancer Z vervolledigden de top drie. 

Klik hier voor alle resultaten