Jerome Guery springt op het youngster podium in Oliva

Jerome Guery springt op het youngster podium in Oliva

In het Spaanse Oliva is deze week de vierde MET Tour van start gegaan. In de eerste rubrieken van de dag wisten de Belgische deelnemers alvast sterk te scoren. Bij de zevenjarigen snelde Jérome Guery op het podium met zijn eigen Best Friend Hero Z. Thierry Goffinet en Fabienne Daigneux-Lange sprongen eveneens in de prijzen.

Jérome Guery moest bij de zevenjarigen slechts één combinatie voor zich dulden. Imma Roquet Autonell schreef de eindzege op naam met Irivola Del Maset (Indret Del Maset). Het paar bleef als enige foutloos onder de 26 seconden. Jérome Guery volgde met de zoon van Boyfriend du Seigneur, Best Friend Hero Z op de tweede plaats voor Aliz Azlasztics met Ariosa (Action Breaker) onder het zadel.

Net buiten het podium strandde Thierry Goffinet met de sBs-merrie, Jamaique DB (Toulon), na een foutloze omloop, op de vierde plaats.

Thierry Goffinet verzamelt prijzen.

Eerder snelde de Waalse springruiter, Thierry Goffinet met Centanetti (Centadel) foutloos naar de vierde plek in de 1.30m proef. Proefwinst was in deze Gold rubriek weggelegd voor Rosendo Bidart Alurralde met Cassilou (Caressini L).

Fabienne Daigneux-Lange laat zich horen

In de 1.35m Silver Grand Prix kwalificatie sprong lokale combinatie, Ainhoa Manero Benavente met Bellefleur PS Z (Berlin) naar de winst. Fabienne Daigneux-Lange volgde in de prijzen. De Belgische loodste haar Bb d'Fee Sauveniere Z (Balou du Rouet) foutloos naar de vijfde plek. Ook Mathiey Guery sprong in de prijzen met Ascalvara de Bo Z (Asca Z).

Alle uitslagen