Jérôme Guery naar ochtendwinst in Gold Oliva

Jérôme Guery naar ochtendwinst in Gold Oliva

In Oliva werden er deze ochtend alvast verschillende rubrieken van een nieuw internationaal weekend gesprongen. Eén van de eerste proeven van de dag was een 1m35 van de Silver competitie. De winst ging naar de Ier Patrick Hickey. Hij rekende op Grs Lady Amaro (v. Amaretto Darco) om in 57,31 een foutloze ronde te springen. Hij zo de snelste in deze rubriek die rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. 


Steve Guerdat volgde op de tweede plaats. Hij reed een foutloze ronde in het zadel van Claritender (v. Clarimo) en finishte in 58,54 seconden. Gerrit Nieberg en Baynounah Fbh (v. Numero Uno) vervolledigden de top drie; Zij konden de nul behouden en stopten de chrono na 59,46 seconden. 

Jason Smith (Rivelina W) en Richard Vogel (Ride Smart Never Walk Alone) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats.

De beste Belgische prestatie kwam van Jérôme Guery. Hij kon de nul behouden in het zadel van Uniquo (v. Ulriko) en finishten in 63,51 seconden. Dit leverde hen de achtste plaats op. 

Gold 1m30

In het 1m30 van de Gold competitie reed Guery naar de overwinning. Dit keer zadelde hij Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) om in 25,89 seconden een foutloze ronde te springen. Philip Houston en Chaquilot (v. Chacco-Blue) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden en klokten af in 27,70 seconden. Alexis Goulet reed Ivan FH op zijn beurt naar de derde plaats. Deze Franse combinatie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 27,89 seconden. 

Koen Vereecke (Navajo van't Vianahof) en Marion Skalli (Cornelia Nok) vervolledigden de top vijf. 

6-jarigen

In de rubriek voor 6-jarige paarden sprong de Duitser Christian Kukuk naar de overwinning. In het zadel van de Westfalen hengst Christobal 29 (v. Colestus) reed hij een foutloze ronde en klokte hij af in 31,54 seconden. Oleksandr Prodan en Silver Kazam (v. Kannan) eindigden op de tweede plaats; Zij sprongen een foutloze ronde in 31,88 seconden. Steve Guerdat en Palliter van het Grootland (v. Comme Il Faut 5) vervolledigden de top vijf. Ze konden de nul behouden en klokten af in 33,52 seconden. 

Patrick Hickey (Diamanta) en Axel van Cole (Folle d'Authuit) eindigden respectievelijk op plaatsen vier en vijf.

Fabienne Daigneux-Lange kon zich met Virunga H Z (v. Vigo d'Arsouilles) klasseren op de negende plaats.

Klik hier voor alle resultaten