Jérome Guery knap derde in 1.50m Grand Prix van Oliva

Jérome Guery knap derde in 1.50m Grand Prix van Oliva

De Belgische combinaties domineerden de 1.50m CSI3* Grand Prix in Oliva. Na een barrage met zeven werd de winst uiteindelijk gedeeld tussen Niklaus Schurtenberger en Philip Houston. Voor België sprong Jérome Guery op het podium. In de aansluitende 1.30m rubriek zette Nicolas Bruylants de Belgische zegereeks verder.

Beiden foutloos en dit met een chrono van 44,54 seconden deelden Niklaus Schurtenberger met Lireu (Legolas) en Philip Houston met Sandros S Bella (Sandro Boy) de winst.

De snelste chrono kwam op naam van Jérôme Guery met onder het zadel de 10-jarige Great Britain V (Nabab de Reve). De sBs-ruin werd eerder nog uitgebracht door oa. Cian O'Connor. Met één springfout strandde Guery op de derde plek en verwees zo Jason Foley met Rockwell RC (Kannan) naar de vierde plaats.

De Longines Ranking winnares van vrijdag, Maartje Verberckmoes volgde op de vijfde plaats met Guidam's Willow The Second (Willow). De Belgische amazone werd opgevolgd door landgenoten Andres Vereecke met Halima van het Bonte Hof Z (Hos d'O) op zes en Lieven Devos met Inca's Big Think (Think Big Van T&L) op zeven.

Met twee tijdsfouten in de basis sprong ook Karel Cox in de prijzen. Cox sprong naar de negende plek met onder het zadel Tim Van Hal zijn gefokte, E-Maitresse TVH Z (Emerald).

Volledige uitslag

Nicolas Bruylants zet Belgische zegereeks verder

In de aansluitende zegereeks zette Nicolas Bruylants de Belgische zegereeks verder. In het zadel van de 13-jarige SF-merrie, Vesta de Coquerie (Indoctro) sprong Bruylants naar de winst. Het paar bleef als enige foutloos onder de 58 seconden. Landgenoot Bertrand Genin volgde op het podium met de negenjarige Iemke Swally (Quidam de Revel).

Als kers op de taart sprong Bruylants eveneens naar de vijfde plek met de 8-jarige Alia (Tangelo Van de Zuuthoeve).

Volledige uitslag