Familie Guery blijft sterk aan zet in Oliva: zilver voor Jerome in LR, top vijf klasseringen voor Mathieu en Patricia

Familie Guery blijft sterk aan zet in Oliva: zilver voor Jerome in LR, top vijf klasseringen voor Mathieu en Patricia

In Oliva werd de dag zonet beëindigd met de Grand Prix kwalificatie van de Gold competitie. In deze 1m45 rubriek konden er ook punten voor de Longines Ranking verdiend worden. De overwinning ging naar Nederland: Willem Greve reed Highway M TN (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos rond in 27,80 seconden. 

Jerome Guery en Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokten af in 28,83 seconden. Clem Mcmahon en Pacato (v. Pacino) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 29,30 seconden. 

Niall Talbot (Fts Elliot) en Gilbert Böckmann (Checkter) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Ook in het 1m40 van de Gold competitie was er een tweede plaats voor Guery. Hij reed Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) foutloos rond in 62,01 seconden. Hij moest hiermee enkel Lars Bak Andersen en La Luna 356 (v. Ludwig von Bayern) voorlaten die in 60,16 seconden een foutloze ronde sprongen. Karl Schneider en Danilo (v. Fetcher N) vervolledigden de top drie.

Eerder vandaag kon Mathieu Guery zich in de kijker rijden in de Grand Prix kwalificatie van de Silver competitie. Hij reed Nistria d'O (v. Falco) naar de zesde plaats door in 69,40 seconden een foutloze ronde te springen.

In het 1m30 van de Bronze competitie reed Patricia Guery in de prijzen; Zij reed Dream Alive Hero foutloos rond in 73,95 seconde. Dat leverde haar de vijfde plaats op. Later op de dag reed Fabienne Daigneux-Lange naar de overwinning in het 1m35. Zij kon in het zadel van Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert) een foutloze ronde springen in 59,05 seconden. Mathieu Guery en Luna Aeg volgden op de tweede plaats na een foutloze ronde in 61,91 seconden. Nathalie Willems (Olala Mve HC) sprongen ook in de top tien.

Klik hier voor alle resultaten