Jérôme Guery en Elise Arroyave blijven winnen in Oliva

Jérôme Guery en Elise Arroyave blijven winnen in Oliva

Onder de Spaanse zon blijft Jérôme Guery de eindzeges binnenhalen. Guery sprong deze ochtend met sBs-ruin, Great Britain V (Nabab de Rêve) foutloos naar de winst in de 1.40m Gold Tour.

Samen met de 12-jarige ruin bleef de Belgische springruiter minder dan één seconde voor op Roger-Yves Bost en SF-merrie, Ever de Turan (Kannan). De derde plaats kwam op naam van Ellen Whitaker en de 11-jarige Conthargos-merrie, Conshira Blue PS. 

Het paar werd opgevolgd door Abdelrahman Ikram die met de 13-jarige KWPN-merrie, Graduate HBC (Cantos) voor bleef op Manuel Pinto en Katy Perry (Favorit ASK).

Het Belgisch volkslied weerklonk ook na afloop van de 1.30m Bronze Tour. Elise Arroyave sprong in de 1.30m hoge rubriek naar de winst met haar eigen Djoey Star (Telstar de la Pomme). Twee weken geleden tekende het duo ook al voor de winst op vrijdag (12 januari). Sylvain Poncet volgde met Elle du Luc (Upsilon) voor Charlie Sue Deluca en Quasila Fleur Z (Quasimodo Z). Net buiten de top drie loodste Vincent De Reys zijn Verdi Treize (Diamant de Semilly) foutloos naar de zesde plek.

Eerder sprong Vincent de Reys op het podium van de 1.20m Bronze Tour. De Belg diende met Lester IX (Lord Pezi) enkel Soley Maury Takashima met Verty GO (Quidam de Revel) voor zich te dulden. Net buiten de top drie plaatste ook Olivier Gomy zich met Cibelle Meniljean (Dollar dela Pierre) zich in de prijzen. Het Belgische duo sprong foutloos naar de zevende plaats.

Alle uitslagen