Jerome Guery beste Belg in GP kwalificatie Stockholm. Valkenswaard United wint Global Champions League

Jerome Guery beste Belg in GP kwalificatie Stockholm. Valkenswaard United wint Global Champions League

In Stockholm werd zonet de tweede ronde van de Global Champions League, die meteen ook als kwalificatie voor de Grand Prix telde. De overwinning in de League ging naar Valkenswaard United. Het team van Peder Fredricson (Catch Me Not S) en Edwina Tops-Alexander (Fellow Castlefield) kon de nul behouden en finishte in een gezamenlijke chrono van 144,23 seconden. 

De Monaco Aces van Jerome Guery (Great Britain V) en Billy Twomey (Chat Botte ED) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 144,09 seconden. De Berlin Eagles met Ludger Beerbaum (Mila) en Philipp Weishaupt (Coby) eindigden op de derde plaats.

In de individuele competitie ging de overwinning naar Philipp Weishaupt. Hij reed Coby (v. Contagio) foutloos rond in 66,67 seconden. Peder Fredricson en Cath Me NOt S (v. Cardento 933) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 66,87 seconden. Rolf Göran-Bengtsson en Ermindo W (v. Singapore) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 68,00 seconden. 

Malin Baryard-Johnsson (H&M Indiana) en Marlon Modolo Zanotelli (VDL Edgar M) vervolledigden de top vijf.

De beste Belgische prestatie kwam van Jerome Guery. Hij reed Great Britain V (v. Nabab de Reve) foutloos rond in 70,92 seconden.

Klik hier voor alle resultaten