Jeroen De Winter zegeviert in 1.40m hoofdrubriek van Zandhoven

Jeroen De Winter zegeviert in 1.40m hoofdrubriek van Zandhoven

In De Kraal in Zandhoven werd de zaterdagavond afgesloten met een nationale 1.40m rubriek die over twee fasen special gereden werd. De ruiters streden er voor de overwinning en wisten gelijk ook rankingpunten te sprokkelen voor de H&H Ranking. Jeroen De Winter was uiteindelijk degene die er aan het langste eind trok en de hoofdprijs wist binnen te slepen. 

Jeroen De Winter kon rekenen op Iron Lady van 't Meulenhof (v. Parco) om de winnende tijd van 31,80 seconden neer te zetten. Hiermee verwees hij Martijn Tormans met Origi Van Roosakker (v. Echo Van 'T Spieveld) naar de tweede plek met een tijd van 31,95 seconden. Het podium werd vervolledigd door Mathias Hazebroek die in het zadel van Cointreau Vd Wouwerse Velden Z (v. Cupido Vd Hoefslag Z) de klok stopte op 32,92 seconden. 

Niels Verwerft en Mallika Van De Neerheide (v. Emerald Van 't Ruytershof) eindigden op de vierde plek. Jef Peeters reed met Contiki AH Z (v. Contact Van de Heffinck) naar de vijfde plaats. 

Kyle Cuypers niet te stoppen in 1.30m proef 

In de 1.30m rubriek werd er rechtstreeks op tijd gereden. Kyle Cuypers was er met Mystic Lady Van 'T Buxushof (v. Toulon) de snelste van de maar liefst 125 deelnemers. Kato Theys en Darcotique Vt Meulenhof (v. Marius Claudius) zorgden voor de girlpower op het podium en verzekerden de tweede plek met een tijd van 61,82 seconden. Joe Clee reed op eigen bodem met Naima Vd Bisschop (v. Echo van 't Spieveld) naar de derde plaats in 64,54 seconden. 

Nicolas Rombouts en Fuptric Van Beek (v. Diarado) werd vierde en verwees hiermee Dimme D'Haese met Allegra van het Eikenhof Z (v. Actionbreaker) naar de vijfde plaats. 

Kyle Cuypers ook in 1.20m rubriek op één en twee 

Kyle Cuypers bewees in uitstekende doen te zijn want naast zijn overwinning in de 1.30m rubriek verzekerde hij ook het goud in de 1.20m rubriek. Met opnieuw Mystic Lady Van 't Buxushof (v. Toulon) kroonde hij zich ook hier tot winnaar met een tijd van 31,93 seconden in de tweede fase. Alsof twee overwinning nog niet genoeg waren deed Kyle Cuypers er nog een schepje bovenop met een tweede plek in het zadel van Nagante (v. I'm Special de Muze) en een tijd van 33,02 seconden. Julie Van Den Bulck en Fedele Kandans (v. Vleut) vulden de top drie aan in 33,04 seconden. 

Seppe Wouters en Devino vd Weretherbach Z (v. De Flor 111 Z) namen genoegen met de vierde plek. Marie de Koning en Malongo de Regor (v. Vigo d'Arsouilles) werden vijfde. 

Klik hier voor de resultaten.