Jeroen Appelen en Piggle van de Bucxtale winnen Youngster Tour finale in Lier

Jeroen Appelen en Piggle van de Bucxtale winnen Youngster Tour finale in Lier

In het Azelhof in Lier ging de dag van start met een Youngster Tour finale voor de zeven- en achtjarige paarden. In een aparte jump-off mochten de ruiters het verder uitvechten wie met de overwinning naar huis ging. Uiteindelijk was het Jeroen Appelen met Piggle van de Bucxtale die nog maar eens de ereronde mocht leiden. Op de eerste dag snelde het duo al naar zilver, gisteren verzekerden ze goud en vandaag doen ze daar nog een schepje bovenop met finale-winst! 

Jeroen Appelen en de BWP'er Piggle van de Bucxtale (v. Phin Phin) snelden in 36,14 seconden naar de overwinning in deze finale. Hiermee waren ze Dan Kremer en Formidable Gln Z (v. Focus GLN) te snel af. Zij finishten in 37,24 seconden tweede. Adir Dias de Abreu en Feline De B'Neville (v. Rialto Courcelle) vervolledigden de top drie in 38,16 seconden. 

Wilm Vermeir (Eytuka Of Two Notes Z) eindigden op vier. Emilie Bussereau (D K's Boy Z) werd vijfde. 

Tot slot waren er nog top tien klasseringen voor Thomas De Wit (Ice Twin Boy DW Z), Virginie Thonon (Parequita V.H.) en wederom Virginie Thonon (Just The Way). 

Marine Scauflaire houdt Belgische eer hoog in 1* 1.30m 

In de CSI1* 1.30m rubriek verzekerde Marine Scauflaire met Gold Win D'Hoogpoort (v. Mister Blue) de beste Belgische prestatie met een tweede plek. Nikita Van Der Meerschen en D Day De Lison Z (v. Darco) volgden op drie. Winst was er voor Chloe Winchester en Rockwell RC (v. Kannan).  

Jodie Hall Mcateer (Fantom) klasseerden zich op vier en verwezen hiermee Katja Haep (Anuschka) naar de vijfde plek. 

Klik hier voor de resultaten.