Jeremy Cassera en Samiro winnen Youngster Tour finale in Opglabbeek

Jeremy Cassera en Samiro winnen Youngster Tour finale in Opglabbeek

Deze ochtend kwamen de springruiters reeds vroeg aan de start bij het Sentower Park. Jeremy Cassera verzekerde een Belgische zege in de finale voor vijfjarige springpaarden. In de 1.40m CSI2* rubriek bleek Bart Clarys de Belgische sterkhouder op het podium.

Het podium in de finale voor vijfjarigen kleurde volledig Belgisch. Jeremy Cassera snelde naar de winst met zijn eigen Samiro (Chilli Willi). Samen met de ruin uit de fokkerij van Georges Mewissen verwees Cassera, Dieter Vermeiren naar de tweede plaats. De Belg volgde op het podium met Silvester v/d Wateringhoeve (Nixon van 't Meulenhof, fokker: Dirk Govaerts). Frederik Dekens vervolledigde de top drie in het zadel van zijn eigen gefokte merrie Sinaki van den Dael (Chaiton F Z).

Net buiten het podium strandde ook Emma Rooms in de prijzen. Samen met haar vader's gefokte, Camillo Ter Wilgen Z (Cascadello I) plaatste de Oost-Vlaamse zich als snelste vierpunter op de zesde plek.

Bart Clarys Belgische sterkhouder in 1.40m

Eerder sprong Bart Clarys als Belgische sterkhouder op het podium in de 1.40m CSI2* rubriek. Bertram Allen snelde in deze twee fasen special naar de winst. De Ier won de rubriek met Carrera Denfer (Connor 48). Met een miniem verschil volgde Bart Clarys op de tweede plek in het zadel van de negenjarige Oxygene du Marais DD (Kannan). Zowel op vrijdag als zaterdag plaatste het Belgische duo zich ook al tweemaal op het podium.

Het podium van deze internationale rubriek werd afgewerkt door Joao Victor Castro Aguiar Gomes de Lima en de BWP-merrie, Pokerface GV (Dieu-Merci van T&L).

Net buiten de top drie volgde Henk van de Pol met zijn SF-ruin, Cayenne de Clarence (Baloubet du Rouet) voor Axel Vandoorne met Mack Jack Courtier (Indoctro). Voor eigen publiek plaatste Virginie Thonon zich nog zesde met de sBs-hengst, Dayton Sitte (Ogano Sitte).