Jan Vermeiren: "De handel begint nu echt terug op gang te komen"

Jan Vermeiren: "De handel begint nu echt terug op gang te komen"

Jente Janssens interviewde voor haar afstudeerproject verschillende spelers in de paardensport, waaronder ook Jan Vermeiren. Vermeiren vertelde onder andere hoe de Corona-crisis de handel en de fokkerij heeft beïnvloed. 

Jan Vermeiren is de zaakvoerder van JV Horses en legt zich vooral toe op handel en de fokkerij. "Deze crisis gaat sowieso wel een grote impact hebben", aldus Jan Vermeiren. "Ik merk wel dat de handel terug op gang komt en dat klanten die de aankoop van een paard uitgesteld hebben, nu toch over de streep komen. Ze gaan nu toch over tot het kopen van het vooraf gekozen vraag dus ik merk dat de vraag weer gestaag toeneemt", aldus Vermeiren. 

"De paarden die goed liepen voor de Coronacrisis, hebben we nu rust gegeven. De paarden die klaar waren om aan hun seizoen te beginnen hebben ook enkele weken op weide gestaan en zo dus de nodige rust gekregen. We hebben ons tijdens de crisis vooral toegelegd op paarden die nog niets kenden. We hebben hen de kans gekregen om zich te ontwikkelen en om hen beter te leren kennen. Het is dus goed mogelijk dat we over een tweetal maanden toch nog de vruchten van deze coronacrisis zullen voelen. Ook voor de andere paarden denk ik dat het misschien niet slecht is geweest voor de andere paarden om eens twee maanden rust te hebben want ze stonden wel zwaar in het werk". 

"Voor de fokkerij is deze coronacrisis wel een goede zaak geweest. Er zijn veel meer mensen die aan het fokken zijn geslagen. Ze hebben hun merrie nu laten dekken omdat er toch geen wedstrijden zijn. Bovendien worden veel hengsten nu vers aangeboden. Er zijn daarnaast ook verschillende goede merries die meer gespoeld worden omdat er op sportief gebied momenteel niks gebeurt dus dat kan de kwaliteit van de veulens alleen maar ten goede komen". 

Bron: Bachelorproef Jente Janssens