James Peeters ijzersterk in 1.40m van Gold League Zandhoven

James Peeters ijzersterk in 1.40m van Gold League Zandhoven

In De Kraal in Zandhoven ging op vrijdag de nationale Gold League competitie van start. In de 1.40m hoofdrubriek - die eveneens meetelde voor H&H Ranking - werd er in een proef rechtstreeks op tijd gestreden voor de overwinning. Uiteindelijk was het James Peeters die er aan het langste eind trok en de overwinning verzekerde. 

James Peeters en J'Adore (v. Vagabond de la Pomme) snelde in de winnende tijd van 65,42 seconden naar de overwinning in het hoofdnummer. Met slechts enkele honderdsten seconden van een verschil verzekerden Steve Auwers en Extreme M (v. Vaillant) het zilver in 65,45 seconden. Het podium werd vervolledigd door Stephan Verschuere en Adele Ter Linden Z (v. Action Breaker) die in 67,66 seconden de klok aftikten. 

Bruno Vermeire kon rekenen op Kayro (v. Vagabond De La Pomme) om vierde te eindigen. Stephan Verschueren kon naast een derde plaats ook nog een vijfde plaats verzekeren in het zadel van Flash van het Watergoed (v. Houston). 

Stephan Verschuere zegeviert in 1.30m rubriek 

In de 1.30m proef was het Stephan Verschueren die de ereronde mocht leiden. Met Adele Ter Linden Z (v. Action Breaker) snelde hij in de 1.40m rubriek al naar een derde plaats en verzekerde in deze 1.30m proef ook een overwinning. Het duo snelde over de meet in 35,37 seconden in de tweede fase. Femke De Graaf zorgde voor de nodige girlpower op het podium en reed met Petruska Vd Donkhoeve (v. Lavallino Ter Klomp) in 35,58 seconden naar de tweede plek. Wesley Carmans en Arachna van de Brouwershoeve Z (v. Atomic Z) eindigden derde met een tijd van 35,64 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Oleksandr Prodan met Hadesh VDS (v. Diarado) en Pascale Lombard met Nespresso Z (v. No Limit Z). 

Hans Van Laer eindigt helemaal bovenaan in 1.20m proef 

Eerder op de dag was het ook de beurt aan de 1.20m ruiters om te strijden voor een podiumplaats. Daar was het Hans Van Laer met die met Maddox Van 't Laerhof Z (v. Malito de Reve) de snelste dubbel nul omloop wist neer te zetten in een tijd van 32,26 seconden. Hij werd opgevolgd door Pieter Kenis met Commander Bond (v. Corrado I) in 32,70 seconden. Vanina Lombard en Icarus van 't Hof van Eversem Z (v. Iron Man van 't Meulenhof) finishten derde in 33,67 seconden. 

Neal Vanderwegen en Maserati JH Z (v. Marius Claudius) namen genoegen met de vierde plek. Jan Vlemmix kon rekenen op Oriana-P (v. Marius Claudius) volgde op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.