Ines Van den Bosch springt net buiten Grand Prix podium in Valkenswaard.

Ines Van den Bosch springt net buiten  Grand Prix podium in Valkenswaard.

In Valkenswaard werd zojuist de CSI1* Grote Prijs afgewerkt. In deze 1.35m rubriek kwalificeerden negen combinaties zich voor de herkansing. Enkel het podium finishte dubbel foutloos. Janika Sprunger greep de winst met de 8-jarige Calizi (Cellestial x Stakkato).

Het duo bleef als enige foutloos onder de 37 seconden. Op een minim verschil volgde Ismael Garcia Roque met de 8-jarige dochter van Ermindo W, Eliante Z. Voor eigen publiek werkte Wout-Jan van der Schans het podium af. Van der Schans volgde op de derde plek in het zadel van Isabella (Extase).

De snelste chrono kwam op naam van de Belgische amazone, Ines Van den Bosch. Samen met de 10-jarige Go Go (Carnute) sprong de amazone één balk uit de lepels, goed voor de vierde plek. Op plaats vijf strandde Kim Emmen met Ikannan V G (Kannan).

Denis Lynch wint 1.40m rubriek

Eerder won Denis Lynch de 1.40m Medium Tour met de 9-jarige Cornets Iberio (Cornet Obolensky x Charlottenhof's Iberio). Het paar bleef ruim drie seconden voor op Denise Svensson met Chap II (Cellestial). Op de derde plaats volgde voormalig Rolex Grand Prix winnaar van Spruce Meadows, Sameh El Dahan met de 13-jarige Amigo Cascada M (Captain Fire).

Net buiten het podium sprong Gregory Wathelet met de 9-jarige Argentina de la Marchette (Acajou de la Marchette) foutloos naar de achtste plaats. Het paar werd opgevolgd door Harrie Smolders met Uricas vd Kattevennen (Uriko) op negen en Belgisch kampioen, Jos Verlooy met Igor (Emerald).

Uitslagen