Ines van den Bosch en Joy Demuynck scoren podiumplaats in 2* 1.35m van Opglabbeek

Ines van den Bosch en Joy Demuynck scoren podiumplaats in 2* 1.35m van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd vanmiddag de CSI2* 1.35m proef over twee fasen special afgewerkt. Daar werd het snel duidelijk dat de Belgische springruiters in absolute topvorm zijn met maar liefst vier top vijf klasseringen. 

Ines van den Bosch en Infinity Vd Heffinck (v. Contact van de Heffinck) verzekerden de eerste plaats in 27,54 seconden. Joy Demuynck volgde zowel op twee als op drie. Met Urbin Manciais (v. Kashmir Van Schuttershof) snelde ze in 28,84 seconden naar de tweede plek. Vervolgens verzekerde ze met Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (v. Kashmir Van Schuttershof) in 29,46 seconden de derde plek. 

Frederic Marien kon rekenen op Corriere 3 (v. Corrado I) om de vierde plaats te verzekeren. Walter Gabathuler en Glamour (v. Goldfever 3) eindigden vijfde. 

Tot slot waren er nog andere klasseringen voor Francois Brichart (Cadillac du Chateau Hollogne Z) en Rik Hemeryck (Ibiza van de Zuuthoeve). 

Guy Janssens scoort sterk in 1* 1.30m rubriek 

Winst was er in deze CSI1* 1.30m proef voor Stanislav Teder en Funky Blue (v. Zirocco Blue) die in 58,67 seconden het goud verzekerden. Walter Gabathuler en Queen La Balou (v. Quintender) eindigden tweede met een tijd van 59,92 seconden. Kessy van Berlo zette de toon van de dag voor de TeamNL ruiters en klasseerde zich met Fostara (v. Azteca VDL) op de derde plaats. Het duo finishte in 62,18 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Hanny Gitlesen en Elle Sanina (v. Carambole) en Lovisa Stintzing met Iomara (v. Untouched). 

Guy Janssens (Panamera Sth) hield de Belgische eer hoog en eindigde zevende. Perry Geryl (Come T London Z) volgden op tien. 

Klik hier voor de resultaten.