Inaya Paelinck en Karen Oris zetten Belgisch feest verder in Bonheiden

Inaya Paelinck en Karen Oris zetten Belgisch feest verder in Bonheiden

In Bonheiden startte deze ochtend het programma vroeg met een bewolkte hemel. Inaya Paelinck verzekerde alvast een Belgische eindzege. In de 1.35m CSI3* rubriek bleek Karen Oris de Belgische sterkhouder.

In de 1.35m CSI3* rubriek hield Evan Coluccio de Belgische Karen Oris van de winst. De Amerikaanse sprong naar de eindzege met de 10-jarige Numeriek van T&L. Samen met de BWP-merrie uit de fokkerij van T&L bleef Coluccio ruim twee seconden voor op Karen Oris met haar eigen gefokte Mali d'Or.

De Nederlandse springruiter, Tom Schellekens vervolledigde de top drie in het zadel van King Pleasure B (For Pleasure). Net buiten het podium plaats Anthony Wellens zich op de vijfde plek met Patrick Van Hoorde's Zangersheide-merrie, Cuberlina II Z (Contact vd Heffinck).

Inaya Paelinck verzekert Belgische winst

In de 1.10m CSI1* rubriek zette Inaya Paelinck de Belgische zegereeks verder. Paelinck loodste haar 15-jarige Urfee des Luthiers naar de winst met bijna 12 (!) seconden voorsprong op Jasmijn Westerbeke en Qelana R Z (Quannan R). Samen met haar eigen gefokte zoon van VDL Cardento, Carlo DC Stables Z werkte Stephanie De Corte de top drie af.

Net buiten het podium volgden Anna-Laura Verelst met Honfleur d'Houtveld (Elvis ter Putte) voor Hippique.Immo-ruiter Kjell Peeters met Oxanna d'Impde (Andiamo).