Ignace Philips bezet quasi volledig podium in Youngster Tour Arezzo

Enkele van onze landgenoten komen dit weekend aan de start in Arezzo en de Belgische eer wordt goed verdedigd. Ignace Philips reed Kavanna EH Z (v. Kannan) naar de overwinning in de rubriek voor 6-jarige paarden. Hij deed dit door in 59,34 seconden een foutloze ronde te springen.

Giovanni Luchetti eindigde op de tweede plaats. In het zadel van Caruso Bello (v. Cascadello) liet hij alle balken in de lepels en klokte hij af in 61,98 seoncen. Ignace Philips nam niet enkel de eerste maar ook de derde plaats mee naar huis. Dit keer rekende hij op Adagio om in 62,02 seconden een foutloze ronde te springen.

Filippo Di Cigala (Kartesio) en Francesca Ciriesi (Cash Royal 4) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten

In het hoofdnummer domineerden de Italianen. Marco Filippo Bologni schreef de kwalificatie voor de Grand Prix op zijn naam. Hij reed Diplomat (v. Kashmir van Schuttershof) foutloos doorheen het parcours in 32,64 seconden. Gianni Govoni en Hervester eindigden op de tweede plaats na een foutloze ronde in 32,97 seconden. Roberto Arioldi en Dundee vh Marienshof (v. Cicero Z van Paemel) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 34,2 seconden.

Fabio Brotto (Vaniglia delle Roane) en Giuseppe Rolli (Caiprinia La Riviera) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Charline Vandergeeten kon zich opnieuw in de spotlight rijden bij de 5-jarigen. Ze sprong een foutloze ronde in het zadel van Quincy van de Romstee (v. Kiekeboe). In deze rubriek werd er met een clear round systeem gewerkt.