Het Eventing Jeugd Team voor 2023 is bekend!

Het Eventing Jeugd Team voor 2023 is bekend!

De Vlaamse eventingcommissie laat de jeugd niet in de steek en wil meewerken aan het begeleiden van de topsporters van de toekomst. Deze werkgroep is bedoelt om jeugd op te leiden en door te laten stromen tot het hogere topsportniveau, met het oog op deelname in de kampioenschappen. 

Het opleidingstraject voor het Eventing Jeugd Team start met een eerste stage op 19 februari die zal doorgaan op de terreinen van Sport Vlaanderen Waregem. 

De combinaties die deel uitmaken van het Eventing Jeugd Team zijn:
(In alfabetische volgorde)

NAAMVOORNAAM NAAMVOORNAAM
BollanseeLotte Douwen Emi
BoonThijs GeldhofKlara
BosschaertFebe JalonJuliette
CamaertStelle MattonLise
CoenegrachtsArne PetillionRemi
DarrasHelena SmetSebastiaan
Darras Pauline SterkensCel
De WispelaereRobbe TsjoenBasile
DehoorneArthur Van GorpNisse
DhondtLennert WijndaeleKato

 

De stagedagen, clinics of Start to Crossen worden verder uitgebouwd in het komende eventingseizoen 2023. Op basis van minimumcriteria wordt een selectie van ruiters gemaakt die in aanmerking komen voor het Eventing Jeugd Team. 

De minimumcriteria: 

LeeftijdscategorieGeboortejaarWat behalen?
PonyTot 20071x MER op PL(100)
Junior2009-20052x MER op L(100)
Young Rider2004-20021x MER M (110) of 1 MER CCI2*

 

Haalde je afgelopen jaar de minimum criteria maar ben je niet geselecteerd? Dan kun je terugkomen op het scoutingsmoment, wat doorgaat tijdens de Jumpingcross in Waregem op 25 februari. Daar zullen experten je opvolgen en je eventuele toevoeging aan het team bespreken. 
Schrijf je in via Equibel en stuur een mail naar eventing@paardensport.vlaanderen met je behaalde resultaten alsook dat je wil deelnemen aan het scoutingmoment.

Bron: Paardensport Vlaanderen