Hengsten schitteren in Riesenbeck, Felix Hassmann wint Grand Prix

Hengsten schitteren in Riesenbeck, Felix Hassmann wint Grand Prix

Als hij zijn paarden op de hengstenkeuring mag showen, is Ludger Beerbaum net zo in zijn element als wanneer hij zelf in het zadel zit. Tijdens de presentatie "Stallions in Training" op de CSI** Riesenbeck International gaf gastheer Ludger Beerbaum inzicht en informatie over negen hengsten van zijn stand voor honderden toeschouwers met verstand en veel expertise.

Op vermakelijke wijze lichtte Beerbaum de stamboeken, karaktereigenschappen en respectieve prestatieniveaus van de stieren toe en demonstreerde hij samen met zijn ruiters hoe het dagelijkse werk van de vier- tot tienjarige sportpaarden eruit ziet op Stal Beerbaum. Met veel lof - "het is echt leuk om hier te zien, geweldig! - en bijna opgezet als een lessituatie presenteerde de nieuwe ruiter Philipp Hartmann de jonge hengsten Aberdeen Z (Aganix du Seigneur x Canturo) en Cortez FZ (Cornet Obolensky x Canturano I) met veel gevoel. Zinedine, nu 18 jaar (Guidam x Heartbreaker), werd aan de hand geshowd. De voshengst - "een van mijn mooiste sporthengsten om te rijden" - kan verwijzen naar vele geweldige nakomelingen. Een van hen, Zineday, loopt momenteel met Philipp Weishaupt op de 5* show in Wellington.

De vijfjarige "Charming boy" Forlee (For Pleasure x Comme il faut), geboren uit de zeer succesvolle fokker Ottmar Eckermann, wiens dochter Katrin Eckermann een van de beste Amazones in het zadel is, is een van de hengsten van het station die hebben de meeste merries van het seizoen 2021 gedekt heeft.

De jongste in de groep hengsten, is de driejarige Emeron (Emerald van t'Ruyterhof x Ahorn) en liet nog geen sprongen zien in de show. Hij maakt indruk met correctheid, stamboom en karakter.

Een hele reeks jonge talentvolle veulens van de getoonde hengsten gaven de fokkers ter plaatse een visuele impressie van de prachtige nakomelingen die de sportpaarden voortbrengen. Oudere sporthengsten onder het zadel van de ruiters Christian Kukuk, Holger Wenz en Noora Forstén vormden de afsluiter. De reeds succesvolle Comme le père (Comme il faut x Contender); Coros - is de 2021 wereldkampioen zesjarige springpaarden (Cornet Obolensky x Arpeggio). Philipp Weishaupt was live vanuit de VS om zijn succesverhaal met de ster in de stal te beschrijven. Chubakko (Connor x Colmann) laat het publiek vervolgens tijdens een training ervaren hoe de paarden worden voorbereid op de grote, internationale sport. Na dit programma-item konden de aanwezigen zich meteen richten op de grote sport. Van de 37 ruiters die zich plaatsten voor de finale van de Grote Ronde, plaatsten 14 zich opnieuw met een foutloze omloop voor de laatste barrage.

Ludger Beerbaum stelt graag zijn paarden voor, maar hij rijdt nog liever. Als het dan ook lukt, dan nog veel liever! Met Cool Feeling was hij de laatste ruiter in de barrage die echt op het gas trapte. Hij bleef foutloos (0/40.40) en pakte de derde plaats. Felix Haßmann en zijn Cayenne droegen opnieuw de winnende ronde en wonnen (0/39,75) voor de Ierse ruiter Jeremy Sweetnam (0/39,96), die Brown Star onder het zadel had.

Mumbai, eerder als hengst aan het publiek gepresenteerd op het station van Beerbaum en alom geprezen door zijn ruiter Christian Kukuk, eindigde als vierde. De schimmelhengst heeft de komende maanden nog internationale wedstrijden op zijn programma staan. Het doel van Christian Kukuk voor 2022 is echter duidelijk: "Ik zou graag met Mumbai naar het WK in Herning gaan."

Resultaten vind je hier.