Harmegnies en Troiani besluiten de dag met top vijf klasseringen op Italiaanse bodem

Harmegnies en Troiani besluiten de dag met top vijf klasseringen op Italiaanse bodem

In Italië wordt er dit weekend op CSI4* niveau gesprongen. Een drukke internationale dag werd daar afgesloten met een 1m40 rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. In deze rubriek slaagden Maxime Harmegnies en Tatiana Troiani erin de Belgische eer stevig hoog te houden: ze eindigden immers beide in de top vijf. 

De overwinning was voor de Italiaan Emilio Biococchi. Hij kon in het zadel van Halos Kintos (v. Ogano Sitte) een foutloze ronde springen in 53,71 seconden. Hiermee bleef hij zijn eerste achtervolger, Shane Breen, ver vooruit. Breen kon met Cuick Star Kervec eveneens een foutloze ronde springen en finishte in 57,98 seconden. Katharina Offel was met Elien (v. Carambole) goed voor de derde plaats. De Duitse amazone kon de nul behouden en klokte af in 58,10 seconden. 

Maxime Harmegnies reed Diosa de Laubry Z (v. Diamant de Semilly) naar de vierde plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en finishte in 59,85 seconden. Voor Tatiana Troiani en Cash Flow III (v. Montana V) was er een vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten