Gudrun Patteet knap tweede in Speedrubriek Leeuwarden

Gudrun Patteet knap tweede in Speedrubriek Leeuwarden

In een bomvol, kolkend WTC Expo is zojuist de eerste rubriek van de Friese Avond verreden, de VDL Stud Prix, het Friese Elfsteden Springen. Na één jaar al een begrip en alle aanwezigen zagen er dan ook naar uit. De winnaar kwam toepasselijk uit Nederland. Pim Mulder en zijn negenjarige ruin Jagger Srk (Untouchable 27 x Burggraaf NV, fokker: Stoeterij Landetta) kwamen in de snelste tijd en met de minste strafpunten over de finish (68.56 seconden).

Tweede werd de Belgische Gudrun Patteet met 69.00 seconden. Zij reed de elfjarige merrie Sea Coast Monalisa Van ’T Paradijs (Bamanko de Muze x Emerald). De derde prijs bleef ook in Nederland. Gerben Morsink en de negenjarige merrie Carina Z (Cartino Z x Guidam) behaalde dit mooie resultaat met 69.93 seconden.

 

Meelevend publiek

Pim: “Winnen is altijd leuk, maar hier op Indoor Friesland extra. Iedereen wordt in het zonnetje gezet en krijgt positieve aandacht. Een rubriek als deze winnen is nog eens extra mooi. Vind ik tenminste. Dit leeft zo ontzettend. De tribunes zitten bomvol, het publiek leeft iedere galopsprong mee, het is met twintig ruiters een kleine rubriek en er hebben alleen maar mensen ingeschreven die denken dat ze kunnen winnen.”

 

Gevoel dat je speciaal bent

“Mij geeft een rubriek als deze extra adrenaline. Dat begint al op het voorterrein, daar hoor je het meeleven van het publiek heel goed. Als je eenmaal in de ring bent, is het gevoel niet normaal. Je hebt het gevoel dat je speciaal bent, dat je entertaint, zo draagt het publiek je.”


Jagger Srk

“Het paard waarmee ik won, Jagger SRK is een geweldig paard. Ik heb echt wat met hem, het is net een mens, hij is heel slim. Ik rijd hem al een poosje en we kennen elkaar inmiddels goed. Hij wordt niet klein van een entourage als deze, hij gaat voor me door het vuur. Overigens is hij niet van mij, maar van de familie Renken uit Klijndijk. Hij is voorlopig niet voor de verkoop. We doen rustig aan en maken hem klaar voor het hogere werk waar hij volgens mij alle aanleg voor heeft.”

 

Genieten op Indoor Friesland

“Tenslotte wil ik graag zeggen dat ik net als vorig jaar geniet op Indoor Friesland. Niet te grote rubrieken, veel publiek, veel enthousiasme en avonden als deze die iedereen mooi vindt.


bron: Persbericht - F. © Digishots