Gregory Wathelet wint CSI3* Grand Prix van Thermal!

Gregory Wathelet wint CSI3* Grand Prix van Thermal!

De Belgische springruiter, Gregory Wathelet blijft sterk scoren in de Amerikaanse woestijn. Op zondag snelde Wathelet naar de CSI3* Grand Prix zege met zijn Clarity onder het zadel.

"Met Argentina won ik de dag voordien, en vandaag liet Clarity zijn kunnen zien. Dat stelt me natuurlijk enorm tevreden," vertelt Wathelet "Ik hoop dat we deze trend kunnen verder zetten, maar in onze sport kan het vlug keren. Ik blijf nog enkele weken hier in Amerika en kijk ernaar uit om er hier het beste van te maken."

"Met Argentina had ik gisteren een enorm goed gevoel. Ik maakte zelf een domme fout, dan kan ze soms wat nerveus worden. Maar ze loste alles goed op. Clarity is vandaag dan weer de rots in de branding. Hij is enorm constant en dat was het doel om te behalen..."

Op het podium volgde de Canadese amazone, Ali Ramsay met de 12-jarige Bonita vh Keizershof Z (Bustique). Op de rug van Leon Otten zijn gefokte merrie bleef de Canadese, Ierland's Lorcan Gallagher met Copycat (Comme Il Faut) voor.

Net buiten de top drie volgde Mavis Spencer met Carissimo 25 (Cascadello) op vier en Eric Krawitt met Cactus de Cosniere (Padock du Plessis) op vijf.