Gregory Wathelet pronkt in top 10 Wereldbeker Ranking!

Gregory Wathelet pronkt in top 10 Wereldbeker Ranking!

De Duitse springruiter, Rene Dittmer sprong afgelopen weekend in de kijker in de Wereldbeker van Toronto. Na zijn eerdere plaatsingen in Washington en Lexington gaat Dittmer zo op kop van het tussenklassement. Hij verdringt zo Richard Howley naar de tweede plaats. Result Equine-ruiter, Gregory Wathelet blijft op plaats negen de beste Belg.

In Verona sprong Ben Maher naar de winst in de Wereldbeker. Met vier manches in Europa, achter de rug,  staat Rene Dittmer op kop. De Ierse springruiter, Richard Howley volgt met twee punten verschil op plaats twee. Howley won eerder al de Wereldbekers van Oslo en Helsinki. Winnaar van Verona, Ben Maher springt naar de derde plaats.

Voor Verona stond de Brit nog op plek 12 na zijn klassering in Lyon. De 20 extra punten leveren hem nu de derde plaats. Hij wordt in de tussentijdse ranking opgevolgd door Martin Fuchs en Peder Fredricson.

België's Gregory Wathelet zit in een positieve 'flow'. Wathelet startte tot dusver éénmaal in een Wereldbeker, maar deed het meteen met succes. Hij staat met 20 punten op een negende plaats. Landgenoot Nicola Philippaerts springt, na zijn derde plaats in Verona, naar de 16e plek. Ook Pieter Devos staat in de top 20 op een gedeelde 20e plaats.

Ranking