Goud en zilver van CSI3* Grand Prix Knokke naar Dominique Hendrickx en Nicola Philippaerts

Dominique Hendrickx kroonde zichzelf zonet tot de ultieme winnaar van de Grand Prix CSI3* 1,55m van Knokke. In het zadel van Castor vh Molenhof Z (Catoki) klopte hij Nicola Philippaerts met Katanga vh Dingeshof (Cardento) met een seconde verschil.

QUICK RESULT

1. Dominique Hendrickx - Castor vh Molenhof Z
2. Nicola Philippaerts - Katanga vh Dingeshof
3. Bertram Allen - GK Casper

Dertien combinaties verschenen aan de start in deze barrage, waarvan zeven Belgen. Hendrickx won uiteindelijk in 36,06 seconden met de twaalfjarige hengst Castor (Catoki), een tijd die slechts de Ier Greg Patrick Broderick wist te verbeteren. 4 strafpunten stuurden hem echter naar de zesde plaats.

Nicola Philippaerts en de Cardento-dochter Katanga finishten als tweede in 36,96 seconden, een miniscule 0,02 seconde sneller dan Bertram Allen met GK Casper (Canto). Na deze Ierse derde plaats ging de top vijf meteen weer verder voor ons land. Zoe Conter finishte als tweede met Dolitaire Chavannaise (Cicero Z), Thibeau Spits volgde met Classic Touch DH (Casall). Allen bleven ze foutloos.

Jeroen Appelen kon met Grappeloup vh Reenhof (Larino) zevende worden, Rik Hemeryck eindigde met Ulyss Morinda (Utah Van Erpekom) als achtste. Olivier Philippaerts en Cigaret JVH Z (Clinton) werden tiende.