Gilles Thomas slaat stevige slag in Longines Rankingproef van Lier

Gilles Thomas slaat stevige slag in Longines Rankingproef van Lier

In de CSI3* Longines Rankingproef van Lier over een hoogte van 1,45m heeft Gilles Thomas zich erg sterk gehouden tussen de 99 andere deelnemers. Onze landgenoot sprong er naar een vierde plaats. 

QUICK RESULT

1. Humaid Al Muhairi - Cha Cha Cha 7
2. José Mesquita Musa - Catch Me Imperio Egipcio 
3. Laura Renwick - Top Dollar VI


Al Muhairi won in het zadel van de veertienjarige Oldenburger Cha Cha Cha (Chacco-Blue) in 31,72 seconden. Dat deed het duo in de herkansing, waarvoor 24 combinaties terug in de ring verschenen. José Mesquita Musa volgde voor Brazilië met Catch Me (Contagio) in 32,3 seconden, een ruime seconde sneller dan de Britse Renwick met Top Dollar VI (Dollar du Murier). 

De vierde plaats was voor Gilles Thomas met Edison van Schuttershof, een negenjarige sBs'er van Darco. In 34,22 seconden bewees het duo zich een kwart seconde sneller dan Rik Hemeryck met Deesse de la Sure (Quickfire de Ferann). 

Koen Vereecke werd zesde, Arnaud Gaublomme achtste en Bart Clarys sprong naar de negende plaats. 

CSI* 1,25m

Kort daarvoor kon ook Nick Moyaert naar een vierde plaats springen. Hij deed dat met Gerre vd Litzemaere (Up To Date) in de 1,25m-rubriek. De overwinning was voor Fransman Gabin Ramel Jacob met Strass de Villers, Mesquita Musa werd hier tweede met Zojasper Imperio Egipcio. De derde plaats was voor Martin Reznicek met Clintin (Clinton H). Wilton Porter en Heike Es werden vijfde. 

Klik hier voor alle resultaten.