Gilles Thomas en Bart Clarys op podium van 3* Longines Ranking rubriek van Lier

Gilles Thomas en Bart Clarys op podium van 3* Longines Ranking rubriek van Lier

In het Azelhof in Lier werd de dag afgesloten met een CSI3* 1.45m Longines Ranking rubriek. In de aparte jump-off mochten de ruiters het verder uitvechten wie er met de hoofdprijs naar huis ging. Uiteindelijk was het Bilal Zaryouh die voor een Franse overwinning wist te zorgen. Maar de Belgen moesten zeker niet onderdoen met maar liefst twee plaatsen het podium in deze rankingproef! 

Bilal Zaryouh en Usual Suspect D'Auge (v. Jarnac) snelden in een indrukwekkende tijd van 37,02 seconden naar de overwinning. Hiermee was Bilal onze landgenoot Gilles Thomas met Jetric Van Beek Z (v. Jivago D'Arsouilles) net te snel af. Zij finishten in 37,20 seconden op de tweede plek. Bart Clarys kon rekenen op zijn trouwe merrie Geste van de Vihta (v. VDL Zirocco Blue) om in 37,35 seconden het brons te verzekeren. 

Dirk Demeersman zette het Belgische feestje verder in het zadel van G'Majo van de Caloo Meerschen (v. Ugano Sitte) en eindigde vierde. Charlotte Philippe zorgde voor de nodige girlpower en reed met Cacharel De Amoranda Z (v. Corlensky G). 

Tot slot waren er nog Belgische top tien klasseringen voor Marine Scauflaire (Hortus D'Hoogpoort), Jos Verlooy (Novastar vd Berghoeve), Abdel Saïd (Casalor) en Gilles Detry (Double 0 Seven PL). 

Klik hier voor de resultaten.