Gilles Thomas beste ruiter in Beervelde: "In Beervelde hebben Konak en ik getoond dat we een team vormen..."

Gilles Thomas beste ruiter in Beervelde: "In Beervelde hebben Konak en ik getoond dat we een team vormen..."

Nadat Frédéric Vernaet de prijzen in ontvangst nam als winnaar van de 2019 CSI3* Grote Prijs werd één van België's beste jeugdruiters gekroond tot beste ruiter van het concours in Beervelde. 

Wat is je persoonlijke hoogtepunt in Beervelde dit jaar?

Mijn 4e plaats met Konak in de 3* GP was het hoogtepunt van mijn weekend in Beervelde. Dit bevestigde dat ik echt een leuk duo vorm met Konak. Recent wonnen we ook al het team Zilver en plaatsten ons individueel 4e op het Europees Young Rider kampioenschap in Zuidwolde. Blijkbaar heeft hij het kampioenschap goed verteerd en verkeert nog steeds in top conditie. 

Had je de titel als beste ruiter van het concours verwacht?

Al mijn paarden sprong in Beervelde netjes.  Beervelde is voor mij toch een vrij speciale en mooie wedstrijd waar ik elk jaar opnieuw goed wil presteren. Zo was ik super gemotiveerd voor deze wedstrijd en nam ik de paarden mee die op dat moment klaar waren voor de competitie. Ik kwam er dus niet om te trainen  (lacht).

De titel had ik niet echt verwacht, ik was er ook niet met bezig. In alle eerlijkheid, toen ik zondagochtend per ongeluk op iets verkeerd drukte op mijn gsm en  zo uitkwam op de tussenstand van beste ruiter zag ik ineens dat ik niet zo slecht stond in die tussenstand. Dat zorgt dan wel voor een extra motivatie om ervoor te gaan.

F. Something Else/FHE